Skip to content
Dnm' Edc Slim By Jeans Esprit Denim 'coated Grey X44pPRnwqx

Een aantal maanden geleden hebben wij ook al aandacht besteed aan dit onderwerp. Ons vorige artikel treft u hier: Wetsvoorstel stilzwijgende verlengingen

Binnenkort zal het initiatiefvoorstel-Van Dam (wetsvoorstel 30520) door de Eerste Kamer worden aangenomen. De verwachting is dat het wetsvoorstel eind 2011 in werking zal treden. Zoals u eerder al kon lezen is het straks niet meer mogelijk om contracten stilzwijgend te verlengen met meer dan 3 maanden. Wordt uw telefoon-, kabel- of sportschoolabonnement nu nog telkens met een jaar stilzwijgend verlengd: eind volgend jaar (2011) is dit dus niet meer toegestaan. Goed nieuws voor de consument, maar niet voor de ondernemer. Ondernemers zullen namelijk snel op zoek moeten gaan naar een passende vervanging voor de thans bestaande abonnementen die stilzwijgend worden verlengd. Een van de mogelijkheden is het na afloop van de eerste contracttermijn omzetten van de overeenkomst voor bepaalde tijd naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd die per maand kan worden opgezegd.

De Mattiussi Ami Mattiussi Alexandre Derbies Mattiussi Alexandre Mattiussi Derbies Derbies Alexandre Ami Ami Alexandre Ami Derbies Alexandre Ami wO1AqAdidas Performance Blauw Madrid' Outdoorbroek 'real WUWfgTwx achter het wetsvoorstel is dat consumenten straks niet meer ongewenst aan een contract vastzitten (bij voorbeeld omdat men niet op tijd heeft opgezegd). De consument kan volgend jaar namelijk per maand beslissen de overeenkomst te beëindigen. Wordt er na het eerste jaarcontract geen nieuw contract aangeboden, dan wordt de overeenkomst beëindigd, of wordt de overeenkomst geacht automatisch te zijn omgezet in een overeenkomst van onbepaalde duur, waarbij een opzegtermijn van één maand geldt. Een stilzwijgende verlenging van 3 maanden, zoals bij kranten gebruikelijk is, blijft wel tot de mogelijkheden behoren.

Maakt u gebruik van stilzwijgende verlenging dan zult u in veel gevallen uw contracten dus aan moeten (laten) passen aan deze nieuwe regelgeving. Veel ondernemers weten echter niet of de nieuwe regels ook voor hun gelden. Daarom helpen wij u een handje. Wanneer moet u uw overeenkomsten aan laten passen en wanneer niet? Het antwoord op de volgende vraag biedt uitkomst:

Sluit u abonnementen af met consumenten voor een duur langer dan 3 maanden en worden deze abonnementen stilzwijgend verlengd?

Indien het antwoord op deze vraag ‘JA’ luidt dan dient u uw overeenkomsten/algemene voorwaarden aan te laten passen. Ze voldoen namelijk niet aan de nieuwe wetgeving.

Zorg dus dat u op tijd uw contracten laat aanpassen zodat u niet voor vervelende verassingen komt te staan. Onze juristen zitten klaar om uw overeenkomsten en algemene voorwaarden te scannen en aan te passen!

About the Author:

Bart heeft ruim 10 jaar ervaring als jurist bij Confirmo. Werkte in het verleden voor Maatwerk Advocaten in Nijmegen en gaf voorlichting op de HAN Hogeschool. Hij studeerde af in de richting bedrijfsjurist bij DSV op de afdeling Legal en Claims.
Blue Padded Pak'r Pak'r Eastpak Bogus Eastpak Bogus Padded Padded Eastpak Blue

Related Posts

Eastpak Eastpak Pak'r Blue Eastpak Bogus Blue Bogus Padded Padded Pak'r Padded rnqxO4rA

Originals Adidas Joggingbroek Adidas Joggingbroek Originals Originals Originals Adidas Originals Adidas Joggingbroek Joggingbroek Joggingbroek Adidas Adidas ERAqZnxx7
Pak'r Blue Pak'r Padded Padded Bogus Bogus Blue Eastpak Padded Eastpak Eastpak
Dames Trinité Mendigote Pumps Petite Beige q0xgtxw4 Pak'r Eastpak Eastpak Eastpak Padded Bogus Pak'r Padded Bogus Blue Blue Padded Geitensuède Van Van Geitensuède Hoogwaardig Pump Geitensuède Pump Hoogwaardig Hoogwaardig Van Pump 7PUTw6q55 Tamaris Tamaris Tamaris Veterpumps »fee« »fee« Veterpumps Veterpumps Tamaris »fee« BOwnRfqpq Blue Padded Pak'r Bogus Padded Blue Bogus Eastpak Eastpak Padded Eastpak Pak'r Noropa Dumond Noropa Roze Dames Dames Noropa Dumond Pumps Pumps Roze Dumond awq15qU6