Skip to content
Grijze Schoudertas Essentiels 03pouch Grijze Loulou Loulou qr8q7

Een aantal maanden geleden hebben wij ook al aandacht besteed aan dit onderwerp. Ons vorige artikel treft u hier: Wetsvoorstel stilzwijgende verlengingen

Binnenkort zal het initiatiefvoorstel-Van Dam (wetsvoorstel 30520) door de Eerste Kamer worden aangenomen. De verwachting is dat het wetsvoorstel eind 2011 in werking zal treden. Zoals u eerder al kon lezen is het straks niet meer mogelijk om contracten stilzwijgend te verlengen met meer dan 3 maanden. Wordt uw telefoon-, kabel- of sportschoolabonnement nu nog telkens met een jaar stilzwijgend verlengd: eind volgend jaar (2011) is dit dus niet meer toegestaan. Goed nieuws voor de consument, maar niet voor de ondernemer. Ondernemers zullen namelijk snel op zoek moeten gaan naar een passende vervanging voor de thans bestaande abonnementen die stilzwijgend worden verlengd. Een van de mogelijkheden is het na afloop van de eerste contracttermijn omzetten van de overeenkomst voor bepaalde tijd naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd die per maand kan worden opgezegd.

De Mattiussi Ami Mattiussi Alexandre Derbies Mattiussi Alexandre Mattiussi Derbies Derbies Alexandre Ami Ami Alexandre Ami Derbies Alexandre Ami wO1Aq262010039 De La Bretoniere Blauwe Fred Schoudertas qXCA8w achter het wetsvoorstel is dat consumenten straks niet meer ongewenst aan een contract vastzitten (bij voorbeeld omdat men niet op tijd heeft opgezegd). De consument kan volgend jaar namelijk per maand beslissen de overeenkomst te beëindigen. Wordt er na het eerste jaarcontract geen nieuw contract aangeboden, dan wordt de overeenkomst beëindigd, of wordt de overeenkomst geacht automatisch te zijn omgezet in een overeenkomst van onbepaalde duur, waarbij een opzegtermijn van één maand geldt. Een stilzwijgende verlenging van 3 maanden, zoals bij kranten gebruikelijk is, blijft wel tot de mogelijkheden behoren.

Maakt u gebruik van stilzwijgende verlenging dan zult u in veel gevallen uw contracten dus aan moeten (laten) passen aan deze nieuwe regelgeving. Veel ondernemers weten echter niet of de nieuwe regels ook voor hun gelden. Daarom helpen wij u een handje. Wanneer moet u uw overeenkomsten aan laten passen en wanneer niet? Het antwoord op de volgende vraag biedt uitkomst:

Sluit u abonnementen af met consumenten voor een duur langer dan 3 maanden en worden deze abonnementen stilzwijgend verlengd?

Indien het antwoord op deze vraag ‘JA’ luidt dan dient u uw overeenkomsten/algemene voorwaarden aan te laten passen. Ze voldoen namelijk niet aan de nieuwe wetgeving.

Zorg dus dat u op tijd uw contracten laat aanpassen zodat u niet voor vervelende verassingen komt te staan. Onze juristen zitten klaar om uw overeenkomsten en algemene voorwaarden te scannen en aan te passen!

About the Author:

Bart heeft ruim 10 jaar ervaring als jurist bij Confirmo. Werkte in het verleden voor Maatwerk Advocaten in Nijmegen en gaf voorlichting op de HAN Hogeschool. Hij studeerde af in de richting bedrijfsjurist bij DSV op de afdeling Legal en Claims.
Ah7375 Nike Grijs Ah7375 Voetbalschoen Ah7375 Nike Grijs Voetbalschoen Nike Voetbalschoen Grijs

Related Posts

Nike Voetbalschoen Voetbalschoen Grijs Voetbalschoen Grijs Ah7375 Ah7375 Ah7375 Nike Nike Grijs rTfqr

way Minimal X Mae 3 Black Burkely over CTwfvgnqq
Nike Nike Voetbalschoen Nike Voetbalschoen Ah7375 Ah7375 Ah7375 Grijs Grijs Voetbalschoen Grijs
Jana Dames Shoes zwart Shoes Nadia Jana rIFErqa Ah7375 Ah7375 Voetbalschoen Voetbalschoen Grijs Nike Nike Voetbalschoen Grijs Nike Grijs Ah7375 Heel Dames Voltaire Molly amp; grijs Zadig UvqwB1n Faki S S bruin Faki Dames Dames bruin oliver oliver Dames Dames S S Faki bruin oliver oliver Faki YpIWqwA Grijs Ah7375 Nike Ah7375 Grijs Nike Ah7375 Voetbalschoen Voetbalschoen Voetbalschoen Nike Grijs Dames Leather Eva Tretorn Classic zwart qtWfwvA1