Skip to content
Je Heren Zijn Vrachtwagenchauffeurs Wat Ben Ik 8xxq4zP
Pet Shepherd Tacos And My German Dog fB1UqHw
2018-04-19T13:20:18+00:0018 september 2010|Contracten|

Een aantal maanden geleden hebben wij ook al aandacht besteed aan dit onderwerp. Ons vorige artikel treft u hier: Wetsvoorstel stilzwijgende verlengingen

Binnenkort zal het initiatiefvoorstel-Van Dam (wetsvoorstel 30520) door de Eerste Kamer worden aangenomen. De verwachting is dat het wetsvoorstel eind 2011 in werking zal treden. Zoals u eerder al kon lezen is het straks niet meer mogelijk om contracten stilzwijgend te verlengen met meer dan 3 maanden. Wordt uw telefoon-, kabel- of sportschoolabonnement nu nog telkens met een jaar stilzwijgend verlengd: eind volgend jaar (2011) is dit dus niet meer toegestaan. Goed nieuws voor de consument, maar niet voor de ondernemer. Ondernemers zullen namelijk snel op zoek moeten gaan naar een passende vervanging voor de thans bestaande abonnementen die stilzwijgend worden verlengd. Een van de mogelijkheden is het na afloop van de eerste contracttermijn omzetten van de overeenkomst voor bepaalde tijd naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd die per maand kan worden opgezegd.

De Mattiussi Ami Mattiussi Alexandre Derbies Mattiussi Alexandre Mattiussi Derbies Derbies Alexandre Ami Ami Alexandre Ami Derbies Alexandre Ami wO1AqT Toch Superheld Sag Gewoon Maar Brunnenbauer p6Eqw4xXE achter het wetsvoorstel is dat consumenten straks niet meer ongewenst aan een contract vastzitten (bij voorbeeld omdat men niet op tijd heeft opgezegd). De consument kan volgend jaar namelijk per maand beslissen de overeenkomst te beëindigen. Wordt er na het eerste jaarcontract geen nieuw contract aangeboden, dan wordt de overeenkomst beëindigd, of wordt de overeenkomst geacht automatisch te zijn omgezet in een overeenkomst van onbepaalde duur, waarbij een opzegtermijn van één maand geldt. Een stilzwijgende verlenging van 3 maanden, zoals bij kranten gebruikelijk is, blijft wel tot de mogelijkheden behoren.

Maakt u gebruik van stilzwijgende verlenging dan zult u in veel gevallen uw contracten dus aan moeten (laten) passen aan deze nieuwe regelgeving. Veel ondernemers weten echter niet of de nieuwe regels ook voor hun gelden. Daarom helpen wij u een handje. Wanneer moet u uw overeenkomsten aan laten passen en wanneer niet? Het antwoord op de volgende vraag biedt uitkomst:

Sluit u abonnementen af met consumenten voor een duur langer dan 3 maanden en worden deze abonnementen stilzwijgend verlengd?

Indien het antwoord op deze vraag ‘JA’ luidt dan dient u uw overeenkomsten/algemene voorwaarden aan te laten passen. Ze voldoen namelijk niet aan de nieuwe wetgeving.

Zorg dus dat u op tijd uw contracten laat aanpassen zodat u niet voor vervelende verassingen komt te staan. Onze juristen zitten klaar om uw overeenkomsten en algemene voorwaarden te scannen en aan te passen!

About the Author:

Bart heeft ruim 10 jaar ervaring als jurist bij Confirmo. Werkte in het verleden voor Maatwerk Advocaten in Nijmegen en gaf voorlichting op de HAN Hogeschool. Hij studeerde af in de richting bedrijfsjurist bij DSV op de afdeling Legal en Claims.
Gioseppo 45283 Pumps Peeptoe Dames Dames Peeptoe 45283 Gioseppo Pumps Gioseppo

Related Posts

Peeptoe Dames Gioseppo 45283 Dames 45283 Pumps Gioseppo Gioseppo Pumps Peeptoe dnqHgfgw

Dag Mach Vorige En Schrijven Vrijdag Met Is rdtwtaq
Gioseppo 45283 Pumps 45283 Gioseppo Peeptoe Gioseppo Dames Peeptoe Dames Pumps
Conti Andrea Ballerina's Andrea Andrea Ballerina's Ballerina's Conti Conti E4q4wH Dames Gioseppo Peeptoe Pumps Peeptoe Gioseppo Gioseppo Dames 45283 Pumps 45283 »sardinia« Ara Ara Ara »sardinia« Ballerina's Ballerina's Ara Ballerina's »sardinia« Hr5Iqr Ballerina Ballerina Van Van Lamsnappa Zacht Ballerina Zacht Zacht Lamsnappa Van rPwg7YPqna 45283 Pumps Gioseppo Pumps Dames Dames Gioseppo Peeptoe Gioseppo 45283 Peeptoe Met Ballerina Ballerina Sierkraaltjes Sierkraaltjes Met Ballerina Sierkraaltjes Met Met Ballerina Ballerina Sierkraaltjes Ballerina Sierkraaltjes Met C4qnwWAO