Aktetas 5260 Cambridge Heyden 1 vaks Leonhard Red Brown

Main navigation

De duur van een cyclus is tussen de 21 en 35 dagen, daarbuiten is er sprake van een kortere of langere cyclus.

Een vrouw kan vruchtbaar zijn vanaf dag 8-9 t/m de 3e week, waarbij de bevruchting in de periode van 5 dagen na de menstruatie tot en met de ovulatie moet plaats vinden. Deze periode kenmerkt zich door afscheiding van meer, dunner en draderig slijm. Sommige vrouwen voelen hun ovulatie, u kunt buikpijn voelen links of rechts onder in de buik.
Vrijen vlak na de ovulatie is net te laat.
Het is belangrijk om te weten dat zaadcellen na 5 dagen in kwaliteit afnemen en als er minder dan 1½ dag tussen het vrijen zit, dit ook niet ten goede komt aan de kwaliteit.
Dus het hebben van gemeenschap om de bevruchting zo optimaal mogelijk te maken ligt tussen de 1½ à 2 dagen, of 36 uur. In het begin hoeft u niet echt volgens een strak schema te vrijen, houd het fijn samen! De kans is anders groot dat het vrijen gaat tegenstaan.

Ongeveer 80-90% van de vrouwen met kinderwens is binnen 1 jaar zwanger. Wij adviseren en interval van 1 jaar tot 18 maanden tussen de vorige bevalling en volgende zwangerschap dit om de kans op vroeggeboorte, lager geboortegewicht en bloedarmoede bij de moeder te voorkomen.
Wilt u het vrijen aanpassen om de zwangerschapskans te verhogen dan is het bepalen van de vruchtbare dagen van belang.
Dit kan door:

Temperatuurmethode:Invinci Invinci Invinci Groen Sneakers Groen Sneakers Sneakers Cxz0Oq7wpI
Elke ochtend voor het opstaan neemt u uw temperatuur op en zet deze in een grafiek. U kunt dan zien of er een duidelijke temperatuurstijging optreedt. In de tweede fase van de menstruatiecyclus, als de eisprong voorbij is stijgt de temperatuur met een halve graad. U weet dan dat u achteraf een eisprong hebt gehad. Het is een omslachtige methode en het helpt niet om uw zwangerschap te plannen. Bij een onregelmatige cyclus kan een temperatuurcurve soms helpen. Maak alleen een temperatuurcurve als het zwanger worden niet lukt na bijv. 6 tot 10 maanden.

Chemische ovulatietesten:
Bij de apotheek en drogist zijn er testen te koop waarmee u het hormoon LH, dat 24 tot 36 uur voor de eisprong toeneemt, kunt aantonen in de urine. Hiermee toont u de 2 dagen van uw cyclus aan waarop u het vruchtbaarst bent: de dag voor en de dag van de eisprong.

De vruchtbaarheidswijzer:Europa Witte Lacoste Witte Lacoste Sneakers Sneakers Lacoste Witte Europa v8wAEqx
Als u weet uit hoeveel dagen uw cyclus bestaat dan kunt u in de wijzer opzoeken wat precies uw vruchtbare dagen zijn.

Als na een jaar regelmatige en op bevruchting gerichte gemeenschap zwangerschap uitblijft is er sprake van verminderde vruchtbaarheid.

Verminderde vruchtbaarheid kan het gevolg zijn van:
 • Roken
 • Alcohol
 • Drugs
 • Medicatie: bij de man zijn de meeste negatieve effecten na 72 dagen verdwenen. Dit geldt niet voor cytostatica, hierbij is blijvende schade aangericht (sperma kan dan vooraf worden ingevroren).
 • SOA: met name een chlamydia infectie, of gonorrhoe. Andere SOA’s hebben geen invloed.Fietsbroek Grijs Fietsbroek Gemêleerd Grijs Fietsbroek Gemêleerd Grijs FwqaII
 • Eetgedrag: bij een BMI boven de 30 en onder de 18 i.v.m. cyclusstoornissen.
 • Na een operatie bijv. curettage of een buikoperatie.
 • Hogere leeftijd, de maandelijkse kans voor een vrouw neemt af na het 30e jaar en is rond het 35e jaar met de helft gedaald. Ook neemt de kans op problemen in de zwangerschap toe zoals bijv. miskramen of chromosoomafwijkingen. Voor de man zijn na het 45e jaar de zaadcellen minder beweeglijk en neemt het volume af.
  5260 Leonhard Brown Red vaks Cambridge 1 Aktetas Heyden
 • Beroep en omgeving: chemicaliën. Stress is niet bewezen. Te strak zittend ondergoed, laptop op schoot, GSM in de broekzak, wielrenners en vrachtwagenchauffeurs zijn omstandigheden die alleen van belang zijn bij echte onvruchtbaarheid.
 • Glijmiddel: recent onderzoek heeft uitgewezen dat glijmiddel de vruchtbaarheid niet beïnvloedt.
 • Broek Groen Groen 119024 Planam Broek Middelen 119024 Planam n4XWFCqC

Bij verminderde vruchtbaarheid en bij klachten als een onregelmatige cyclus van minder dan 3 weken en meer dan 35 dagen, het niet menstrueren, pijn, afscheiding of infectie kunt u het beste naar de huisarts gaan.

Informatie over ongewenste kinderloosheid:
www.freya.nl
www.kinderwens.nl
Sport Zwart Syp Shorts S Dames Gregster 1HRWqnxT1w
×
Tripper 26 Lima Jeans Women 32 zqBUzwd